Behandelingen

Wij bieden een breed scala aan diensten om ervoor te zorgen dat jouw hond er altijd netjes en verzorgd uitziet en zich comfortabel voelt tijdens de behandeling.

Onze diensten omvatten het knippen, plukken, effileren en scheren van de vacht, het wassen en drogen van de hond, het knippen van de nagels, en nog veel meer. Bij het knippen van de vacht maken wij gebruik van zowel een schaar als een tondeuse, afhankelijk van de wensen van de klant en de vacht van de hond. Ook bieden wij het plukken van de vacht aan, zowel in een stripvacht als tot de wol. Onze professionele effileerschaar wordt gebruikt om de vacht van uw hond een natuurlijk uiterlijk te geven en uitstekende haren te verwijderen. Het scheren van de vacht wordt toegepast bij honden met een dikke vacht, klitten of als er een bepaald model in de vacht moet worden aangebracht.

Naast het verzorgen van de vacht van jouw hond bieden wij ook een was- en droogservice aan. Hierbij wordt de vacht van jouw hond gewassen met een speciale hondenshampoo en daarna gedroogd met behulp van een professionele hondendroger. Tijdens de behandeling houden wij ten alle tijden rekening met de gezondheid en het welzijn van de hond.

Bij onze nagelknipservice zorgen wij ervoor dat de nagels van uw hond netjes worden geknipt om te voorkomen dat de nagels te lang worden en de hond pijn krijgt tijdens het lopen.

Bij ons in de trimsalon zorgen wij ervoor dat wij op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en ontwikkelingen als het gaat om hondenverzorging.

Even in het kort opgesomt wat de mogelijke behandelingen zijn, die uw hond kan ervaren tijdens de sessie:

Wassen, hierbij wordt uw hond in een professioneel hoog/laag bad gezet.

Afhankelijk van het type vacht van uw hond wordt er een passende shampoo en indien nodig ook conditioner uitgekozen.

Hierna gaan we de vacht uit spoelen, zodat de vacht schoon is voor de scheer of knipbeurt.

Föhnen,

Dit zorgt ervoor dat de vacht goed droog is. Daarnaast is het het föhnen in het bijzonder voor de krulvachten een essentieel onderdeel voor het mooi in model kunnen knippen van de vacht.

Scheren,

De tondeuse wordt gebruikt voor het inkorten van de vacht. De tondeuse wordt vooral ingezet bij modellen waarbij de vacht kort hoort te zijn.

Knippen,

Hierbij worden specialistische scharen gebruikt voor het trimmen van uw hond. Vooral honden waarbij de vacht lang behoort te zijn worden volledig met de hand geknipt.

Effileren,

Wordt ingezet voor het uitdunnen maar ook inkorten van de vacht, dit gebeurt met behulp van een speciale effileer schaar.

Plukken,

Als uw hond een plukvacht heeft, dan zijn de bovenstaande handeling niet van toepassing, maar dan moet de vacht met de hand geplukt worden.

Nagels knippen,

Indien nodig kunnen we ook de nagels van uw hond inkorten.